ברוכים הבאים ל'פנינה' של דפנה בלזר -M.A במסלול דוקטורט בהתפתחות הילד, יועצת חינוכית מוסמכת של משרד העבודה והרווחה, לגננות, הורים וצוותים חינוכיים, תואר B.E.D בחינוך והוראה לגיל הרך, גננת ראשית ברשת גן ירוק בטבע. מחקר חדש: למזון המעובד מאפיינים של התמכרויות נפשיות ופיסיות
בשנים האחרונות, גוברת ההסכמה בקרב חוקרים כי בעידן המודרני, בו רוב המזון הנגיש הוא המזון המעובד, בשילוב עם המגיפה המתוקה, ההתמכרות לטעם המתוק, ישנן סכנות שהן מעבר לסכנות הבריאותיות הגלומות במזון הזה, כיוון שמדובר בחומר ממכר, שאף יש לו השפעות נפשיות. במחקר נרחב שנעשה בנושא עלה כי, פיצה היא המאכל הממכר ביותר, אחריה שוקולד, חטיפי צ'יפס, עוגיות וגלידה. המחקר העלה באופן ברור כי, ככל שהמזון מעובד, כך הוא ממכר יותר. נמצא כי, מזון מעובד מפעיל במוח את אותם אזורים שפעילים, כשצורכים סמים. מחקרים נוספים שנעשו בתחום, העלו כי הבעיה מתחילה כבר בשלב ההריון. הילדים במהלך חייהם נחשפים למזון מעובד ומתוק, וזה משפיע עליהם לכל החיים. גמילה ממזון מעובד וסוכרים, מלווה בתסמינים של תשישות, חוסר מצב רוח ועוד. ולכן מאד חשוב , שכבר בגיל הרך, נרגיל את הילדים לאכול נכון, בעצם כבר משלב העוברות. חשוב לדעת כי, מזון מעובד, גם נמכר בהתחזות למזון בריא ולכן מאוד חשוב להיות מודעים מה הם מרכיבי המזון. הרגילו את ילדכם מגיל קטן לאכול ירקות, ופירות והקנו להם הרגלי אכילה טובים ובריאים. שיהיה שבוע נפלא של בריאות ?♂️?♀️ #הילדיםשלגןירוקבטבענהניםיותר |